Senne over havo

Senne komt van het mbo en doet havo

VAVO = Doelgericht

Dankzij het VAVO kan ik sneller mijn doelen bereiken

Arwin Prins (20)

Senne over havo

Ik word hier serieus genomen door studenten en docenten

thumbnail

Volwassen benadering

VAVO Haaglanden biedt volwassenonderwijs. We behandelen je op een volwassen manier. Net alsof je nu al een opleiding in het mbo, hbo of wo zou volgen, want daar wil je komen of zit je nu al. Die volwassen benadering merk je aan een aantal dingen.    

 • Als je aanloopt tegen (bijvoorbeeld) een vak of lastige privésituatie,  ondersteunen wij je heel graag. Wij informeren je (aan het begin van het jaar) welke ondersteuning wij bieden. Jijzelf geeft aan waarvan je gebruik wilt maken, bijvoorbeeld bijles of een persoonlijk gesprek. Wij mailen je belangrijke info, jij checkt je schoolmail. 

 • Je krijgt minder tijd dan op de middelbare school om een (soms compleet nieuw) vak succesvol af te ronden. Dat vraagt om een volwassen studiediscipline. 

 • Wij noemen je geen leerling, maar student. 

Pak je kans en slaag!

“Bij VAVO Haaglanden word je best losgelaten. Huiswerk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk dus, dat je er echt voor gaat.”

Jessica (26) volgt een tweejarig havo-traject bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde altijd al de luchtvaart in om piloot te worden. Ik had zoiets van: nu ga ik het gewoon proberen! Toen belde ik met het vavo en niet veel later startte ik met mavo. Hierna ga ik 2 jaar havo doen en daarna hbo."

Zjordan Frans (25) volgt mavo bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde niet nóg langer studeren in het hbo, maar zo snel mogelijk naar de universiteit. Dus heb ik besloten om naar het vavo te gaan om mijn vwo-diploma te behalen."

Arwin Prins (20) volgt een tweejarig vwo-traject bij VAVO Haaglanden.

Belangrijke datums

Belangrijke datums 

 • Open informatieavond: 4 juli, 18:00-21:00 uur 

 • Aanmelden voor schooljaar 2023-2024:  

 1. Zondag 13 augustus is de laatste aanmeld dag voor wie zeker wil zijn van een volledig vakkenpakket. 

 2. Tussen 14 augustus en 10 september is aanmelden mogelijk, maar niet voor vakken die dan al vol zitten. Studenten komen in klassen die al begonnen zijn. Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het inhalen van leerachterstanden. 

 • Introductieweek: voor een kennismaking met school en medestudenten, het rooster, inlogcodes, ondertekening van de onderwijsovereenkomst: vanaf woensdag 23 augustus 

 • Start lessen: vanaf maandag 28 augustus 

 • Schoolexamens: in november, januari, maart 

 • Centraal examens: mei.