Sfeer op school

Ontspanning en hard werken gaan prima samen bij VAVO Haaglanden.

In en rond de school

VAVO Haaglanden ligt op enkele minuten loopafstand van het Centraal Station, vlakbij de parlements- en ministeriegebouwen, in de gemoedelijke winkel- en horecastraat Theresiastraat. Het schoolgebouw en hogeschool InHolland zijn gevestigd in hetzelfde gebouw, maar hebben aparte vleugels. Het interieur ademt de sfeer van volwassenonderwijs.

Weinig prikkels

De klaslokalen zijn ingericht op persoonsgericht onderwijs: met maximaal 25 zitplaatsen, smartboards en niet te veel uiterlijke prikkels. Ook zijn er kamers voor één-op-één gesprekken met onze begeleiders. De Koninklijke Bibliotheek (op loopafstand van school) biedt ook veel studiefaciliteiten. Neem gerust een kijkje bij ons op de Open Dag.

Relaxed studeren

Vavo-studenten beschikken over een gezellige kantine met een lunchbar, studieruimtes op elke etage en een grotere computerruimte plus lounge-woonkamerhoek (met elektrische piano) op de derde verdieping.

Proef de sfeer bij VAVO Haaglanden

Iedere school is weer anders. Wij vinden het super belangrijk dat je een idee krijgt van de opleidingen, medewerkers en studenten op ónze school. Zou jij je thuis kunnen voelen in het gebouw? Heb je een klik met de vibe?

Welkom op één van onze Open Dagen!

 • bekijk een informatieve presentatie over onze school

 • stel ál je vragen aan studenten

 • ga in gesprek met docenten en begeleiders

 • verken het hele gebouw

 • en ga naar huis met een lach, duidelijkheid en gadgets ;)

thumbnail

Persoonlijk rooster, dag- en avondlessen

Je krijgt les van goed opgeleide docenten (met bijna allemaal een eerstegraads bevoegdheid).  Je kunt ingeroosterd worden voor dag- en/of avondlessen.

Als je begint in havo-4, dan volg je alleen overdag les. Als je je aanmeldt voor een andere diploma-opleiding of voor losse vakken, dan wordt gevraagd of je een voorkeur hebt voor avondlessen. Je rooster wordt tegen het begin van het schooljaar bekend gemaakt, want pas dan hebben we een goed beeld van de hoeveelheid vakken die overdag en in de avond aangeboden kunnen worden.

De volgende vakken worden in de avond aangeboden: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Duits, Economie, Engels, Frans, Geschiedenis, Maatschappijwetenschappen, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Wiskunde A en B. Wiskunde D wordt alleen voor vwo in de avond aangeboden (en niet overdag).

Het kan dus onvermijdelijk zijn dat lessen zowel overdag als 's avonds plaatsvinden, met name als je opgaat voor een diploma bij VAVO. Stem daar een eventuele bijbaan of hobby op af.

Houd rekening met:

 • Daglessen tussen 8:30 en 17:15 uur.

 • Avondlessen tussen 18:00 en 21:15 uur.  

 • Per vak twee, soms drie lessen van 90 minuten. 

 • Plekken op school om in tussenuren te studeren en te relaxen

 • Iedere student heeft een uniek vakkenpakket en dus een persoonlijk rooster.  

 • Stabiel jaarrooster.

 • Bijna geen lesuitval.  

 • Gratis extra bijles.  

“Bij VAVO Haaglanden word je best losgelaten. Huiswerk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk dus, dat je er echt voor gaat.”

Jessica (26) volgt een tweejarig havo-traject bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde altijd al de luchtvaart in om piloot te worden. Ik had zoiets van: nu ga ik het gewoon proberen! Toen belde ik met het vavo en niet veel later startte ik met mavo. Hierna ga ik 2 jaar havo doen en daarna hbo."

Zjordan Frans (25) volgt mavo bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde niet nóg langer studeren in het hbo, maar zo snel mogelijk naar de universiteit. Dus heb ik besloten om naar het vavo te gaan om mijn vwo-diploma te behalen."

Arwin Prins (20) volgt een tweejarig vwo-traject bij VAVO Haaglanden.