Extra begeleiding

We bieden veel vormen van ondersteuning waar je gemakkelijk gebruik van kunt maken.

Ondersteuning

Bij VAVO Haaglanden heeft iedere student een mentor. Hij of zij is jouw eerste contactpersoon én steunt je als je ergens tegenaan loopt. Er is nog meer ondersteuning.

Bijles 

Je kunt gratis studiesupport oftewel bijles aanvragen voor een bepaald vak of voor het maken van een goede planning. Alle aandacht één-op-één, zo vaak als je wilt. Studiesupport voor gegeven door gekwalificeerde (oud)-studenten van VAVO of van de universiteit.  

Een goed gesprek

Loop je op school, thuis en/of op persoonlijk vlak ergens tegenaan? Weet je niet goed hoe je daarmee om moet gaan? Dan ben je welkom bij onze studentbegeleiders. Zij nemen jou in vertrouwen en zoeken met jou naar lichtpuntjes. Als er dingen spelen die om intensievere begeleiding vragen, kan de studentbegeleider (in overleg met jou) contact zoeken met andere hulpverleners.   

Passend onderwijs 

Heb jij extra hulp nodig bij het maken van examens? Als sprake is van een bepaalde diagnose, kun je extra toetstijd of andere ondersteuning aanvragen, zoals het ondertitelen van kijk- en luistertoetsen bij dove studenten. Ook is er een lift op school en zijn alle lokalen rolstoeltoegankelijk. We maken voor zover dat kan het onderwijs zo passend mogelijk.

Tegen faalangst 

Zie jij er als een berg tegenop om een examen te maken? Met onze cursus “Stress de baas” kun je faalangst onder controle leren krijgen. Soms kan een goede planning ook goed helpen: lees hierover bij Studie- en beroepskeuze.    

Studie- en beroepskeuze 

Als je nu al een leuke vervolgopleiding of een beroep op het oog hebt, zal je zien dat je gemotiveerder bent om daarvoor te studeren. De decaan helpt je daar graag bij. Vaak valt er meer te kiezen dan we denken!    

Professionele skills  

Wil je vaardigheden trainen die van pas komen bij je vervolgopleiding of beroep, zoals presenteren, plannen en netwerken? De ‘Moncoach’, een professional met veel werkervaring op deze gebieden, spreekt graag met je af en helpt jou daar graag bij.   


Jouw privacy 

Als je 16 of 17 bent, hebben we de wettelijke verplichting om jouw ouders/verzorgers te informeren over bijvoorbeeld je cijfers en aanwezigheid.  De gesprekken op school zijn vertrouwelijk; de inhoud van die gesprekken zullen we nooit delen met jouw wettelijke vertegenwoordigers. Als je 18 bent, mag je zelf aangeven of je wel of niet wilt dat we informatie delen met ouders/verzorgers.  

VAVO Haaglanden

Iedereen is welkom bij het VAVO. Het onderwijs kenmerkt zich door:

Persoonlijke aandacht

Volwassen benadering

Bijles en hulp bij plannen

Gemotiveerde omgeving

Leuke activiteiten tussendoor

thumbnail

VAVO = Doelgericht

Dankzij het VAVO kan ik sneller mijn doelen bereiken

Arwin Prins (20)

“Bij VAVO Haaglanden word je best losgelaten. Huiswerk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk dus, dat je er echt voor gaat.”

Jessica (26) volgt een tweejarig havo-traject bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde altijd al de luchtvaart in om piloot te worden. Ik had zoiets van: nu ga ik het gewoon proberen! Toen belde ik met het vavo en niet veel later startte ik met mavo. Hierna ga ik 2 jaar havo doen en daarna hbo."

Zjordan Frans (25) volgt mavo bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde niet nóg langer studeren in het hbo, maar zo snel mogelijk naar de universiteit. Dus heb ik besloten om naar het vavo te gaan om mijn vwo-diploma te behalen."

Arwin Prins (20) volgt een tweejarig vwo-traject bij VAVO Haaglanden.