Diploma of los vak

Maak je keuze

Diploma of los vak

Je kunt bij VAVO Haaglanden certificaten behalen voor losse vakken, bijvoorbeeld omdat je een bewijs van een afgerond vak, een certificaat dus, nodig hebt voor je vervolgstudie. Of omdat je het gewoon boeiend vindt. Als je hier voor kiest, ga je dus niet op voor een diploma, met alle verplichte (profiel)vakken en onderdelen (zoals het profielwerkstuk) die daar bij horen.

Je kunt bij VAVO Haaglanden alsnog het diploma voortgezet onderwijs mavo, havo of vwo behalen. Een diploma behaald aan het vavo is een volwaardig diploma voortgezet onderwijs.  Voor vakken die je op voorgaande scholen hebt afgerond met een 6 of hoger, krijg je een vrijstelling. In enkele gevallen hoeft een afgerond vak met een onvoldoende eindcijfer niet opnieuw gedaan te worden. Wil je hier meer over weten? Vraag dan een persoonlijk intakegesprek aan bij het kiezen van je vakken.  

Ik wil een diploma

Ik wil een certificaat voor een los vak

VAVO Haaglanden

Iedereen is welkom bij het VAVO. Het onderwijs kenmerkt zich door:

Persoonlijke aandacht

Volwassen benadering

Bijles en hulp bij plannen

Gemotiveerde omgeving

Leuke activiteiten tussendoor

thumbnail

Aanmelden

Aanmelden voor een diploma-opleiding of voor certificaten (losse vakken) kan tot en met 14 juli 2024. Let op: alle documenten voor je inschrijving moeten uiterlijk 19 juli 2024 zijn geüpload op je persoonlijke aanmeldpagina.

Open dagen

Voor algemene informatie over VAVO Haaglanden én voor een kennismaking met studenten en medewerkers, ben je welkom op één van onze Open dagen.

Donderdag 4 juli 2024, 18-21 uur

Advies gekozen vakken of opleiding/vakken wijzigen

Wil je advies over een opleiding en vakken die je al op deze website gekozen hebt? Of wil je daar iets in wijzigen? Kom dan naar één van onze inloopdagen voor advies: https://www.vavohaaglanden.nl/advies-gekozen-opleiding-en-vakken

Introductiedagen

Voor een kennismaking met school en medestudenten, het rooster, inlogcodes: donderdag 29 en vrijdag 30 augustus.

Start lessen

Vanaf maandag 2 september 2024 (volgens rooster). 

Examens

  • Schoolexamenperiode 1: 14 t/m 25 oktober

  • Schoolexamenperiode 2: 9 t/m 20 december

  • Schoolexamenperiode 3: 17 februari t/m 7 maart

  • Herkansingen examenklassen: 2 t/m 4 april

  • Centraal examens: mei

  • Schoolexamenperiode 4 voor Havo 4: 2 t/m 10 juni

  • Herkansingen Havo 4: 27 juni

Vakanties

Check de datums: vakanties

“Bij VAVO Haaglanden word je best losgelaten. Huiswerk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk dus, dat je er echt voor gaat.”

Jessica (26) volgt een tweejarig havo-traject bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde altijd al de luchtvaart in om piloot te worden. Ik had zoiets van: nu ga ik het gewoon proberen! Toen belde ik met het vavo en niet veel later startte ik met mavo. Hierna ga ik 2 jaar havo doen en daarna hbo."

Zjordan Frans (25) volgt mavo bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde niet nóg langer studeren in het hbo, maar zo snel mogelijk naar de universiteit. Dus heb ik besloten om naar het vavo te gaan om mijn vwo-diploma te behalen."

Arwin Prins (20) volgt een tweejarig vwo-traject bij VAVO Haaglanden.

Kom eens langs

VAVO Haaglanden ligt aan de gezellige winkelstraat Theresiastraat in Bezuidenhout, op 8 minuten loopafstand van Den Haag Centraal Station. Bus 24 stopt vlakbij. VAVO Haaglanden deelt het gebouw met Hogeschool Inholland. Voor alle studenten is er een gezellige kantine, schoolplein en een heerlijke tuin.

In de periode van 13 juli t/m 25 augustus 2024 is de school gesloten. 

VAVO Haaglanden 
Theresiastraat 8 
2593 AN  Den Haag 
info@vavohaaglanden.nl
088 666 3760