Behaal jouw diploma in één of twee jaar!

Diploma of een los certificaat behalen?

Je kunt bij VAVO Haaglanden alsnog het diploma voortgezet onderwijs mavo, havo of vwo behalen. Een diploma behaald aan het vavo is een volwaardig diploma voortgezet onderwijs.  

Voor vakken die je op voorgaande scholen hebt afgerond met een 6 of hoger, krijg je een vrijstelling. In enkele gevallen hoeft een afgerond vak met een onvoldoende eindcijfer niet opnieuw gedaan te worden. Wil je hier meer over weten? Vraag dan een persoonlijk intakegesprek aan bij het kiezen van je vakken.

Volwassenonderwijs

Vavo is een afkorting van: voortgezet algemeen volwassenonderwijs. We behandelen je op een volwassen manier. Net alsof je nu al een opleiding in het mbo, hbo of wo zou volgen, want daar wil je komen of zit je nu al. Die volwassen benadering merk je aan een aantal dingen.    

  • Als je aanloopt tegen (bijvoorbeeld) een vak of lastige privésituatie,  ondersteunen wij je heel graag. Wij informeren je (aan het begin van het jaar) welke ondersteuning wij bieden. Jijzelf geeft aan waarvan je gebruik wilt maken, bijvoorbeeld bijles of een persoonlijk gesprek. Wij mailen je belangrijke info, jij checkt je schoolmail. 

  • Je krijgt minder tijd dan op de middelbare school om een (soms compleet nieuw) vak succesvol af te ronden. Dat vraagt om een volwassen studiediscipline. 

  • Wij noemen je geen leerling, maar student. 

Pak je kans en slaag!

VAVO Haaglanden

Iedereen is welkom bij het VAVO. Het onderwijs kenmerkt zich door:

Persoonlijke aandacht

Volwassen benadering

Bijles en hulp bij plannen

Gemotiveerde omgeving

Leuke activiteiten tussendoor

thumbnail

Je kunt bij vavo vakken volgen voor een diploma of voor certificaten. Voor ieder voldoende afgerond vak, ontvang je een certificaat als bewijs dat je dit vak behaald hebt. Een diploma is een verzameling van bij elkaar passende certificaten. Je kunt niet hetzelfde vak in twee opleidingen (bijv. mavo en havo) tegelijk volgen. Ook kun je niet tegelijkertijd in eenzelfde vak examen doen op het vavo én staatsexamen

Uitreiking

Na de diploma- en certificatenuitreiking aan het eind van het schooljaar, geeft VAVO Haaglanden de resultaten door aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) voor het diplomaregister. De verwerking door DUO duurt altijd enkele weken.

 

“Bij VAVO Haaglanden word je best losgelaten. Huiswerk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk dus, dat je er echt voor gaat.”

Jessica (26) volgt een tweejarig havo-traject bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde altijd al de luchtvaart in om piloot te worden. Ik had zoiets van: nu ga ik het gewoon proberen! Toen belde ik met het vavo en niet veel later startte ik met mavo. Hierna ga ik 2 jaar havo doen en daarna hbo."

Zjordan Frans (25) volgt mavo bij VAVO Haaglanden.

"Ik wilde niet nóg langer studeren in het hbo, maar zo snel mogelijk naar de universiteit. Dus heb ik besloten om naar het vavo te gaan om mijn vwo-diploma te behalen."

Arwin Prins (20) volgt een tweejarig vwo-traject bij VAVO Haaglanden.

Open dag 4 juli 2023

Je bent van harte welkom op onze open dag. Dinsdag 4 juli, 18:00 tot 21:00 uur. Theresiastraat 8, Den Haag. Vrije inloop.